Annons
Allsvenskan | Publicerad 05 februari 2013 08.59

En ”dark horse” att satsa på

Skillnaden mellan en Allsvensk fotbollsspelare och han som gör pausintervjuer med dem är att han som gör pausintervjuerna är fetare, men också kan unna sig två månader i Thailand med familjen som uppladdning inför säsongen. Det är bättre än snöiga elljusspår och grusmatcher och sånt.

Dagens lunchvy.

Annons

En timme om dagen ägnar jag dock åt att skriva här, och efter mitt halvtaskiga Allsvenska tips inför 2012 (som levererades i samma sekund som Syrianska då vann kvalet mot Ängelholm) så tänkte jag leverera ett väldigt mycket mer kalkylerat och genomanalyserat tips inför 2013. Det sätter jag igång med i mitten av mars, tror jag. Vissa saker har dock redan börjat ta form i mitt huvud, så här sitter jag på balkongen och tänker på IFK Norrköping.

”Peking”, eller ”Beijing” som de kallas numera, var 2012 års största smygare. I mediaskuggan av Elfsborg, Helsingborg och storstadslagen så blir det inte så mycket över till dem. Fotbollssverige fick knappt ens chansen att notera att de kom femma till slut. Det som imponerar mest på mig är att de verkar vara inne på en väg som leder uppåt i tabellen, och eftersom de kom femma 2012 talar vi alltså medaljplats 2013.

Gunnar Heidar Thorvaldsson (17 mål och tvåa i skytteligan), Andreas Johansson (riktigt härligt grisig på mittfältet), Mattias Florén (ytterst stabil) samt Morten Skjönsberg (anonym succévärvning) utgör den rutinerade delen av laget.

Anfallaren Christoffer Nyman gjorde åtta mål ifjol, trots att han bara var ordinarie halva säsongen – tänk om en 20-åring gjort så i någon av de större klubbarna! Det hade gått att läsa spaltkilometer efter spaltkilometer om honom. Nu fick han förvisso en landslagsplats på januariturnén istället, men han förtjänar mer hausse. Samma sak gäller målvakten David Nilsson, som trots ett eller annat enkelt misstag ifjol utvecklades rejält, och ser väldigt spännande ut till den kommande säsongen.

Addera sen Martin Smedberg Dalences inlägg och frisparkar, Lars Gersons smarta mittfältsspel, Rawez Lawans spännande intåg i laget, plus lite andra dugliga Allsvenska spelare och plötsligt så har man ett lag som jag funderar på om jag ska sätta som etta eller tvåa i tipset. Janne Andersson fick ihop det bra ifjol, och han känns kompetent nog att få ihop det ännu bättre i år.

Det är möjligt att solen och Singhan tar värre än vad jag räknade med, men just idag är IFK Norrköping guldkandidaten de flesta har glömt bort.

Gilla Café på facebook

Annons
3 Kommentarer
Annons