Annons
Allsvenskan | Publicerad 25 februari 2013 10.47

Allsvenskan 2013 – Kalmar

Det är bara 224 veckor sedan Kalmar FF vann SM-guld, helt välförtjänt, med ett lag som innehöll en massa Elm, en Ingelsten i storform, en Rydström i sitt esse, ett rutinerat mittbackspar i Lantz/Rosengren, en vass Sobralense och ett tag en briljant Cesar Santin.

Annons

224 veckor låter inte så jättelänge, men det har verkligen hunnit rinna en hel del vatten under Ölandsbron sedan dess. Av profilerna som vann det där SM-guldet är bara Rydström kvar. Erik Israelsson var också med i truppen, men sen är det banne mig inte så många fler. Kalmar har tappat spelare och slagstyrka i ungefär samma takt.

Slutplaceringarna 4-9-8-10 sedan dess styrker den tesen rätt väl, och om man roar sig med att titta på publiksnittet sedan Guldfågeln Arena stod klar inför säsongen 2011, så inledde de då med ett snitt på 8.094, ifjol hamnade det på 6.208. Det är ett enormt kliv neråt.

Vad jag försöker komma till är att det inte finns särskilt mycket som talar för att KFF ska hamna på den övre tabellhalvan 2013. Nanne Bergstrand var nog väldigt nära att få kliva av/kliva av frivilligt efter den förra säsongen, och med uttalanden om att ”…hans egen ambitionsnivå nog var för hög för spelarnas kunnande” finns det anledning att tro att det kan vara svårt med harmonin i lagbygget.

De bör dock vara tillräckligt bra för att undvika nedflyttningsstriden, men som jag ser det så riskerar Kalmar något annat – nämligen känslan av fortsatt baisse. Det är illa nog för en klubb som stod med Lennart Johanssons pokal för 224 veckor sen.

Gilla Café på facebook

Annons
Kommentera
Annons